Jag kommer ej nå mål 1.

Som rubriken skvallrar så är målet med att starta enskild firma som konsult inom affärsutveckling innan sommaren ej uppnådd. De blir ju lite såhär eftersom jag ska sätta mina visioner och mål innan jag ens provkört en del.

Jag behövde sommaren som vila, inspirationsletande, bokläsning, poddlyssning, vänner och FRAMFÖRALLT umgås med familjen. Jag glömmer snabbt hur pass inrutat livet varit under tiden jag studerat, hur lite vilotid som fanns och hur lite tid för umgänge som fanns. Jag behövde den här sommaren på mig.

Nu känner jag mig starkare, supermotiverad och jag är inne på min sista vecka på semestern. Sen nästa vecka drar det igång på 100% med rivstart, kalendern brinner just nu på mitt heltidsjobb.

Denna vecka är det fokus på träning och sedan att sätta fler byggstenar på mitt projekt som gått före ovannämnda. Jag ska även sätta en detaljerad planering på hur jag ska lägga upp jobb/blogg/uppstart av företag i kombination med träning. TRÄNING är helt avgörande för att vara stark, nöjd och mentalt pigg dom dagar energin sviker.

SÖKES!! Jag söker ett gäng härliga personer att diskutera min planering med, lite som ett gäng kritiker som ifrågasätter och kommer med insikter. Just nu försöker jag själv att lära mig om E-handelsplattformar och Marknadsföringsalternativ, kom gärna med tips kring dessa!

Inspirationen flödar!

Det kom en vind med 3 långsamma veckor utan varken ork eller inspiration sen jag skrev senast. Pusst.

Men nu är jag här, skriver och samtidigt igång med arbetet kring idéerna. De kan hända att jag bytt plats på mina mål när jag körde fast, vi får se om jag accepterar det och berättar det här senare.

Hur som helst så dessa idéer är egentligen till för 1 bolag, de bolaget som jag hade som mål att start innan årsskiftet. Vi får se vart de landar nu när idéerna ska bli verklighet, en början på en affärsmodell.

På fredag har jag ett väldigt spännande webmöte inbokat för att vidga mina kunskaper inom området för idéerna.

Varje morgon och eftermiddag på färjan ger mig inspiration och energi🙏💡

Alltså, idéerna har fullkomligt sprutat ur mig sista veckan. Jag älskar det även om man verkligen måste ta sig i kragen och fokusera på en, men de brukar gå bra om valet känns rätt.

Fokus nu veckan ut är att samla kunskap, jag saknar en viss kompetens och den ska jag specificera samt publicera här i helgen. Kanske är det någon som läser som har erfarenhet. Det hoppas jag.

Skynda långsamt!

På gång men ändå känns de långsamt, jag är fortfarande på skalet av erbjudandet och skrapar. De måste ju bli bra!

Tankar finns, idéer finns och material finns. Jag måste bara bestämma mig. Egentligen ta beslutet att nu kör vi, men jag ska fila på de någon vecka innan jag har bestämt mig.

Jag landar nog i 2-3 specifika inriktningar på erbjudande som är generella och även ligger i tiden. Men de lockar enormt att istället skräddarsy dessa per specifikt uppdrag vilket är de optimala. Men också de svåra att nå ut med om man står här som jag, ny på marknaden och behöver komma i kontakt med företag som har behov.

De kanske slutar med att jag istället har en fokuserad Erfarenhets och intresse sida. Jaja detta som borde vara en enkel del blir så svår. Men hur som helst jag ska ge det tid, pressen till att leverera resultat till mig själv får mig låst i vissa idéer också så det är nog bra att låta de gå någon vecka.

Kvällspromenaderna ger mig energi och paus i vardagen.

TACKAR ödmjukast för responsen!

Tusen tack för alla lyckönskningar! Dessa har verkligen tagit fart i mig i detta som vi kan kalla ”projekt-komma-igång”, men det har också bidragit till rädsla om nästa publicering här. Det ställer höga krav på mig och det är precis vad jag vart ute efter, men jag måste se det som en utmaning och inte ett hinder till att publicera OM JAG INTE har en låååång novell att lägga ut.

Detta fick mig att tänka om lite på hur frekvent min publicitet ska vara. Tidigare har jag tänkt 1 till max 2 i veckan där jag levererar material i form av tydliga framsteg i projektet. MEN jag inser att det är nog bättre med dessa korta avstamp och kontinuerligt uppdatera med alla tankar och idéers om far genom mig dagligen. Kanske i alla fall 3-4 inlägg i veckan och en än mer frekent Instagram? Vi prövar!

https://www.instagram.com/pernillas__/

Men jag har planerat, skapat inspiration… Ni vet sånt man gör i vardagen när man stänger av och funderar. Det har gett mig mycket denna vecka efter lanseringen av sidan, förmodligen eftersom jag varit väldigt inne i affärsplanen för Konsultverksamheten.

Jag är i fasen nu av att sätta upp en meny som ska bli mitt första erbjudande till konsultverksamheten för affärsutveckling. Jag är på god väg till att kunna presentera denna här, skalet är tydligt men innehållet kräver sin tid. De jag kommer använda till en början är färdigpaketerade erbjudanden med en om möjligt gratis konsultation på det kanske första 3 uppdragen för att hjälpa dom hitta rätt på menyn.

Det är viktigt att skräddarsy, samtidigt så behöver jag vara tydlig med er och på min hemsida om vad jag är bäst på och vilka uppdrag jag letar. DET är av yttersta vikt att kunna beskriva när du söker uppdrag. Precis som att söka ett jobb. Mass-sökning ger oftast noll resultat.

Därav behöver jag också partners på mina svaga sidor, vilket jag är fullt medveten och öppen med.

Bästa starten på dagen!

Återkommer i nästa vecka med kortare mer frekventa inlägg, vi kan säga att näst vecka blir testveckan. Hoppas ni följer med!

LANSERING!

Lanseringsdag, Lanseringsdag, vilken lycka! Äntligen kom dagen som jag väntat länge på. Dagen då jag provar flyga första gången, det är liksom något speciellt med entreprenörskap. Vissa saker kan man starta när som helst utan varken jättestor budget och med en trygghet i form av fast inkomst på sidan av. Men ändå så är de så nervöst att ta det där första steget ut.

Jag har längtat till denna dagen som jag egentligen likaväl kunde bestämt mig att göra redan för ett halvår sedan. Men nu är dagen här.

Jag heter Pernilla Sundberg och är 27 år gammal, jag slutförde mina studier i slutet på mars detta år på IHM Business school. Där tog jag en kandidatexamen som Marknadsekonom med inriktning på verksamhetsstyrning och projektledning. Utbildningen tillsammans med min arbetslivserfarenhet inom inköp, försäljning och visuell kommunikation blir en bra grund för att starta eget.

I denna blogg så ska ni få följa mig på min resa när jag startar eget som affärsutvecklingskonsult samt vägen till mitt första aktiebolag. Det finns ingen manual till dessa saker, alla gör olika. Man tar hjälp av varandra, vissa har gjort de tidigare, vilket genererar erfarenhet och så vidare. Denna sida blir inte heller någon slags manual för hur man tar sig dit, utan snarare min väg dit inkluderande av mina känslor på vägen. Glad & rädd, behov av hjälp, längtan av start, önskan av att aldrig ha startat… Det finns så mycket frågor & ovisst som man inte kommer kunna förutse, så därför gör jag detta nu!

JAG ÄLSKAR & DRIVS AV MÅNGA BOLLAR I LUFTEN

%d bloggare gillar detta: